Da du skal have kontrast til undersøgelsen, skal du have taget blodprøve senest 3 dage før undersøgelsen. Blodprøven må maks. være 90 dage gammel til undersøgelsen.
Metal forstyrrer billeddannelsen. Derfor er det vigtigt, at du før undersøgelsen fjerner alle løse metalgenstande, fx smykker og piercinger, i området, du skal have undersøgt.
Du må gerne have tøj på, der ikke indeholder lynlås og andre metaldele.
Du skal tage din pumpe, sensor, sender og/eller blodsukkerapparat af, inden du går ind i undersøgelsesrummet. Magnetfelterne og/eller røntgenstråling i umiddelbar nærhed af udstyr til diabetes, kan gøre dine enheder defekte eller skade den del af pumpen, der regulerer insulinafgivelsen.
Giv personalet besked, hvis du har udstyr til diabetes på dig.
Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
Om undersøgelsen
Du ligger på et leje, som langsomt bevæger sig igennem skanneren, og det ønskede område fotograferes.
Skanneren er en åben ring – cirka 40 cm dyb.
Du skal kunne ligge på ryggen, og det er vigtigt du kan ligge stille og holde vejret i kort tid.
Vi betjener skanneren fra et lokale ved siden af undersøgelsesrummet, hvor vi hele tiden kan se og høre dig.
Det er nødvendigt at sprøjte kontraststof ind i en blodåre i din arm i forbindelse med undersøgelsen. Kontraststof gør det lettere at adskille blodkar, organer og væv på billederne.
Kontraststof kan give kortvarig varmefornemmelse i kroppen, metalsmag i munden og fornemmelse af vandladning.
Som ved al anden medicin kan der også opleves bivirkninger i enkelte tilfælde. Ved kontraststof kan det være hudkløe, udslæt og let kvalme. Det er dog yderst sjældent, at vi oplever reaktioner, der kræver behandling.
Da du får kontraststof ved undersøgelsen, tager selve undersøgelsen op til en halv time. Herefter skal du vente en halv time i venteværelset til observation.
Efter undersøgelsen
Hvis du har fået kontrast til undersøgelsen, skal du på grund af risikoen for bivirkninger blive i venteværelset hos Røntgen og Skanning en halv time. Vi kommer ud og sender dig hjem.
Når du kommer hjem
Hvis du får gener som udslæt og kløe på huden i ugen efter undersøgelsen, skal du kontakte din egen læge eller vagtlægen.
Videre forløb
Du får svar på undersøgelsen hos den læge eller afdeling, der har henvist dig til undersøgelsen.
Mere information
Fordelen ved at få stillet en korrekt diagnose, og dermed givet en rigtig behandling, er større end risikoen ved en røntgenundersøgelse.
Direkte link til denne side: www.hemidt.dk/1490873
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.